INFOBIRO: Publikacije
Ono što Izrael radi Palestincima poniženje je za cijeli ljudski rod

STAV,

“Muslimani ponešto progovaraju, ali nema organizovane odbrane, prije svega mislim na diplomatsku i političku odbranu jer Palestinci brane jedno od svetih muslimanskih mjesta. Palestinska braća su skoro pa ostavljena na cjedilu uz rijetke iznimke poput reakcije turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana ili iranskog predsjednika. Većinom je to, nažalost, nikad tiše”, istakao je Izetbegović.

Ono što Izrael radi Palestincima poniženje je za cijeli ljudski rod

Autori: AUTOR NIJE NAVEDEN

Napadi na vjernike u Al-Aqsi tokom ramazana i istjerivanje Palestinaca iz njihovih domova eskalirali su u posljednjih nekoliko dana, pa svjedočimo brutalnoj izraelskoj ofanzivi na palestinski narod. O patnjama palestinskog naroda i izraelskim napadima na Gazu u intervjuu za Faktor.ba govorio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, istaknuvši da Izrael ubrzano dovršava ono što je počeo prije 70 godina. “Palestinci su zbijeni na desetak posto zemlje koja je nekad pripada .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.