INFOBIRO: Publikacije
Od Bošnjaka, SDA i mene se očekuju neprihvatljive koncesije

STAV,

Rješenje će biti moguće tek uz uvjet koji uporno ponavljamo – Dom naroda neće moći ostati nadređen Predstavničkom domu, manjina u Parlamentu neće moći nametati većini volju u pitanjima koja se ne odnose na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. Nema šanse za prolaz čak niti bitno reducirani “Aprilski paket”, koji su bili spremni prihvatiti kompletnog prije deceniju i po. Nadam se da je ova neosporna činjenica konačno otvorila oči onima koji su tvrdili da je ovaj paket ustavnih reformi bio loš za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu.

Od Bošnjaka, SDA i mene se očekuju neprihvatljive koncesije

Autori: FILIP MURSEL BEGOVIĆ

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nalazi se pred velikim izazovima. Izborni zakon, unutarbošnjački odnosi, pritisci secesionističkih politika iz susjedstva, uranjen početak predizborne kampanje, a na koncu i samo vođenje najveće bosanskohercegovačke stranke ovom političaru predstavlja zbir poduhvat te će njegovo iskustvo i osjećaj za kompromise i diplomatiju ponovo biti testirano. No, političar je ovo koji rijetko daje bombastične izjave i nagla te iznenadna rješenja. Iako su to mnogi definirali .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.