INFOBIRO: Publikacije
Je li Bakiru Izetbegoviću uopće potrebna predizborna kampanja, protukandidat mu je “dvorska luda”

STAV,

Da nije politički mlohavac s očitim manjkom energičnosti, Denis Bećirović mogao bi sa svojom retorikom poslužiti kao pravi “ideal” licemjernog političkog populiste, koji za svojih 26 godina na “državnim jaslama” nije uradio NIŠTA (da ne griješimo dušu, ipak, ima JEDNO političko djelo iza sebe, IZDAJU povratnika glasanjem za Zakon o prebivalištu). Šta god mislili o Denisu Bećiroviću, manje je važno, jer u oktobru nije riječ o izboru između Bakira i Denisa, nego između prodržavnih i antidržavnih snaga. Denis Bećirović, namjerno ili ne, služi snagama koje “ne žele” (ne smiju) dopustiti da Komšić bude ponovno izabran, pa u skladu s tim djeluju antidržavno.

Je li Bakiru Izetbegoviću uopće potrebna predizborna kampanja, protukandidat mu je “dvorska luda”

Autori: UZEIR ALISPAHIĆ

Bakiru Izetbegović očito nije potrebna predizborna kampanja. Bilo bi dovoljno i da se ne oglašava naredni mjesec i da bude izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Politički program i “kampanja” koju vode “lideri” jedanaestorke obavit će ostalo. “Frankenštajn koaliciju” tzv. ujedinjenu opoziciju (koja se sastoji od radikalno desnih stranaka – NES, pa sve do radikalno lijevih – NS i SDP) veže samo jedan cilj, kako to kaže Fudo Kasumović – “rušenje samoprozvanog bega koji nas radikaliz .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.