INFOBIRO: Publikacije
BiH je predugo čekala na status kandidata za članstvo u EU

DNEVNI LIST,

Činjenica da su u proteklom desetljeću destruktivni političari koji su otvoreno osporavali Daytonski mirovni sporazum i Ustav BiH tretirani s blagošću od strane političara, dodaje on, jedna je od najvećih pogrešaka EU-a, kao i njezino oklijevanje i nespremnost na sankcioniranje radikalnih političara koji su ugrozili mir u BiH i regiji.

BiH je predugo čekala na status kandidata za članstvo u EU

Autori: AUTOR NIJE NAVEDEN

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović osvrnuo se u autorskom tekstu za njemački časopis Međunarodna politika i društvo (IPG) na dosadašnji proces europskih integracija BiH, kao i na perspektivu članstva u kontekstu kandidatskog statusa za članstvo u EU i na nove geopolitičke okolnosti. Bećirović ističe da je činjenica da je BiH, nakon desetljeća prepreka i neizvjesnosti, dobila status kandidata za pristupanje Uuniji nesumnjivo veliki uspjeh, ali i dodaje da bi ispitivanje sljedećih koraka ka p .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.