INFOBIRO: Publikacije
Bitka za život duga 44 dana

DANI,

Nidal Bezdrob danas ima gotovo cetiri i po mjeseca, veseo je i vec se uveliko igra sa roditeljima. No, bitka za Nidalov život dobijena je zahvaljujuci vrhunski izvedenom operativnom zahvatu dr. Zlatka Vukovica, hirurga sarajevske Otorinolaringološke klinike, koji je bio spreman pokušati sve da spasi dijete iako je bio svjestan da su šanse jedva jedan posto!

Bitka za život duga 44 dana

Autori: VILDANA SELIMBEGOVIĆ

Nidal Bezdrob je danas zdrava i vesela beba, no kada je roden, ljekari Kantonalne bolnice u Sarajevu dijagnosticirali su tumor: onog casa kada je dijete preko pupcane vrpce odvojeno od majke, nastupilo je gušenje. Ljekari su brzo reagirali te postavili tubus u dušnik i tako je bebi prvi put spašen život. Uslijedio je hitan premještaj na sarajevski Klinicki centar, na Pedijatrijsku kliniku, gdje zapravo pocinje velika bitka ciji je ishod u tom casu bio krajnje neizvjestan. Pa, ipak, ljekari nisu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.