INFOBIRO: Publikacije
SDA između Harisa i Halida

DANI,

Da je najjaca bošnjacka stranka u ozbiljnoj krizi znalo se još u predizbornoj kampanji kada su cengicevci, hadžicevci i reisovci izbacili krilaticu - za Harisa i SDA. Upravo je izborni rezultat Stranke za BiH najbolje ilustrirao pogubnost ovakvog politickog koketiranja pa su danas u SDA-u i nekadašnji ljuti protivnici Sulejmana Tihica spremni da ga podrže: da ne bi stranka bagerom bila isporucena Silajdžicu?!

SDA između Harisa i Halida

Autori: VILDANA SELIMBEGOVIĆ

Bajazit Jašarevic, Bakir Izetbegovic, Šefik Džaferovic, Edin Mušic, Husein Nanic, Sadik Ahmetovic, Šemsudin Mehmedovic, Halid Genjac i Sead Jamakosmanovic, svi novoizabrani poslanici SDA u Parlamentu BiH, pred Kolegijem svoje stranke dobit ce priliku da se izjasne: hoce li, u novom krugu glasanja za ustavne amandmane, podržati svoju ili Stranku za BiH! Vec sada je manje-više izvjesno da ce najmanje dvojica ozbiljno razmišljati, a u samom Kolegiju SDA priznaju da nece biti mnogo iznenadeni ukolik .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.