INFOBIRO: Publikacije
Čudo Tihićevog otpora

DANI,

Sa 71 glasom podrške Glavnog odbora SDA Sulejman Tihic je potpuno deklasirao svoje unutarstranacke protivnike, no mnogo je važniji podatak da se Glavni odbor odredio - kakvu politiku nece. Zašto je Hasan Cengic tri puta izlazio za govornicu? Koje je pravo ime Bakira Izetbegovica? Kako su komunisti i Tito posvadali Kolegij SDA? Šta Sadik Ahmetovic zamjera Šefiku Džaferovicu?

Čudo Tihićevog otpora

Autori: VILDANA SELIMBEGOVIĆ FARUK BORIĆ

Peta, redovna sjednica Glavnog odbora SDA, održana 9. decembra, bila je zamišljena kao obracun sa Sulejmanom Tihicem. Rezultati glasanja - od 82 prisutna clana 71 je dao podršku aktualnom predsjedniku stranke - najavljuju potpuno drugaciju vrstu obracuna: sa politikom diktiranom izvan zvanicnih stuktura stranke, sa porodicnim fetvama i bespogovornim poštivanjem odluka uglednih profitera. "Možda nikada nismo bili toliko iskreni", ne bez cinizma priznat ce jedan od prvoboraca u redovima SDA. No, k .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.