INFOBIRO: Publikacije
Bosanski muslimani nisu i neće biti ničiji taoci

DANI,

Reisov rukopis: "Prepoznao sam, ad hoc, loš, diktiran, neodmjeren i pod prigušenim svjetlom rukopis reisul-uleme. Drugo, to je eklatantni napad na akademsku slobodu, autonomiju i licni dignitet prof. Hafizovica kao i na najvišu obrazovnu instituciju u Islamskoj zajednici - Fakultet islamskih nauka. Napad na prof. Hafizovica pokazuje odnos prema akademskoj autonomiji ispod razine totalitarnih režima"

Bosanski muslimani nisu i neće biti ničiji taoci

Autori: VILDANA SELIMBEGOVIĆ

Za prof. dr. Rešida Hafizovica sada se vec argumentirano može ustvrditi da je žrtva hajke Rijaseta Islamske zajednice: nakon njegova teksta o prošlosti vehabijskog pokreta te upozorenja šta snaženje vehabizma može znaciti za BiH i ovdašnje muslimane, Rijaset je - odnosno reis ef. Ceric - izdao skandalozno saopcenje vrijedajuci prof. Hafizovica, a potom je veci dio Preporoda, lista Islamske zajednice i vrlo angažiranog promotora samog reisa, nastavio vrijedati kako profesora Hafizovica tako i Mus .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.