INFOBIRO: Publikacije
Sulejman Hilmin Veličanstveni

DANI,

Ko sve i na koje nacine želi jeftino kupiti Union banku? Kako su se federalni premijer i njegov zamjenik Dragan Vrankic svaki na svoj nacin opet ogriješili o zakone i propise? Zašto se najuži vrh Stranke demokratske akcije napumpao friškim patriotizmom? Koja je uloga u bošnjackom bankarstvu Hilme Selimovica?

Sulejman Hilmin Veličanstveni

Autori: VILDANA SELIMBEGOVIĆ

U utorak, 9. 1. 2007., federalni premijer na izdisaju svog tehnickog mandata Ahmet Hadžipašic iznenadio je direktore osam uspješnih firmi sa domacim kapitalom više nego interesantnim pismom: "Informiram Vas da je u Dnevnom avazu i Dnevnom listu od 23. 3. 2006. objavljen Medunarodni javni poziv za privatizaciju Union banke d.d. Sarajevo… Od Federalnog ministarstva finansija zatražio sam danas da, u skladu sa svojim zakonom utvrdenim ovlastima, produži ovaj medunarodni javni poziv do 17. januara 2 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.