INFOBIRO: Publikacije
Sarajevski čuvari reda

NEZAVISNE NOVINE,

Ni tri dana od objavljivanja snimaka policijskog mucenja mladica iz Sarajeva iz policije i nadležnog tužilaštva nisu saopštili da li ce policajci-mucitelji biti procesuirani. Iz policije porucuju da su suspendovani i da se javnost za svaku drugu informaciju obrati tužilaštvu, a tužilaštvo opet "zakopcano do grla"

Sarajevski čuvari reda

Autori: ALMEDIN ŠIŠIĆ

Video-snimci koji prikazuju kako nekoliko agresivno nastrojenih policajaca brutalno gazi mršavog mladica, objavljeni u subotu u gotovo svim bh. medijima, zgrozili su domacu javnost. Aldin Camo, prikazan kako nekoliko policajaca obucenih u crne uniforme moli da ga ne muce "jer ne zna gdje je nešto što oni traže", odmah je postao vijest sedmice. Koliko je, zapravo, objavljena vijest izgledala grozno, potvrdio je i angažman Dragana Miokovica, portparola MUP-a Kantona Sarajevo, u kojem rade policajc .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.