INFOBIRO: Publikacije
Točak prevare se okreće

DANI,

Da li nedavno donošenje reprodukcije kristalne lubanje, navodno otkrivenog majanskog artefakta u Hondurasu 1926. - a zapravo, istraživanjem British Museuma, dokazane krivotvorine nastale u 19. stoljecu u Njemackoj - u Visoko, kako bi se ustanovila njena "energetska interakcija"(!?!) sa "piramidom", doista jest pouzdana istraživacka metoda, vrijedna daljnjeg izdvajanja budžetskih sredstava?

Točak prevare se okreće

Autori: VUK BAČANOVIĆ

Kada je državljanin USA, Semir (Sam) Osmanagic, u julu prošle godine najavio smak svijeta godine 2012., ukoliko iskopavanje "Bosanske piramide Sunca" (od njega preimenovanog brda Visocica) do tog roka ne bude završeno, postalo je sasvim ocigledno (kao iz njegovih mnogobrojnih slicnih istupa) da cijela ideja "piramida", umjesto na hipotezi postavljenoj na osnovu prikupljenih dokaza, proizilazi iz spiritualnog šunda komercijaliziranih i banaliziranih new age ideologija. Price petparackih UFO casop .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.