INFOBIRO: Publikacije
U potrazi za izgubljenim izvještajima

DANI,

Šta je još u pocetku istraživanja o Visocici zakljucio geolog dr. Stjepan Coric? Kakve podatke krije drugi izvještaj Nadije Nukic, kao i njeni e-mailovi upuceni Semiru Osmanagicu? Šta je u svom izvještaju o Plješevici zakljucio geolog dr. Enes Ramovic? Zbog cega su Fondaciju Bosanska piramida Sunca napustili arheolozi Sead Pilav, Silvana Cobanov i Nancy Gallou? Kako je otkriveno "protopismo" tunela Ravne?

U potrazi za izgubljenim izvještajima

Autori: VUK BAČANOVIĆ

U Fondaciji Bosanska piramida Sunca su, kako na samom pocetku njenog djelovanja tako i pri vrhuncu piramidalne histerije, bili uposleni više ili manje seriozni strucnjaci, koji su, kada im je postalo jasno u šta su se upleli, jedan po jedan odlazili u spoznaji da su postali ukras, odnosno paravan pseudonaucnim manipulacijama svoga poslodavca. No, nisu otišli ne napisavši svoje strucne izvještaje koji su predoceni i Semiru Osmanagicu i clanovima UO-a njegove fondacije, ali nikada nisu bili objavl .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.