INFOBIRO: Publikacije
Ni Doktor mu ne može pomoći

OSLOBOĐENJE,

Zaboravljajuci da je i sam bio jedan od onih ucesnika skupštine SDS-a, koji se 2001. godine, zarad vlastitih interesa, bez trunke dvoumljenja odrekao osnivaca SDS-a Radovana Karadžica, Bosic nije ni casa casio da otrci u Beograd kako bi se poklonio bivšem vodi. Ništa tragicnije od odlaska u Beograd nisu bile ni njegove izjave da se “SDS nikada nije odrekao Karadžica”

Ni Doktor mu ne može pomoći

Autori: GORDANA KATANA

Po vec videnom scenariju koji se na prostoru BiH, Srbije i Hrvatske ponavlja sa svakim hapšenjem nekog od haških optuženika, i lišavanje slobode Radovana Karadžica koristi se za ubiranje dodatnih politickih poena. Najdalje je u pokušaju da povrati kako licni, tako i rejting stranke koji vrtoglavo pada otišao predsjednik SDS-a Mladen Bosic. Iako je u poratnim godinama bio u samom vrhu SDS-a, do okoncanja opštih izbora u BiH 2006. godine Bosic je, u politickom smislu, bio potpuno neprepoznatljiva .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.