INFOBIRO: Publikacije
Šest mjeseci zatvora za komandnu odgovornost!?

OSLOBOĐENJE,

Potpisivanje sporazuma o saradnji u progonu ratnih zlocina izmedu tužilaštava BiH i Srbij e odgodeno je zbog neslaganja Ministarstva pravde BiH. O njegovim zamkama govori Alen Mujkanovic, koj i je nedavno odbranio magistarski rad o temi "Komandna odgovornost u krivicnom pravu BiH sa osvrtom na medunarodno krivicno pravo"

Šest mjeseci zatvora za komandnu odgovornost!?

Autori: MIRZA DAJIĆ

Oficir Vojske RSa koji bi eventualno bio osuden u Srbiji za komandnu odgovornost za po ci nje nje ra tnih zlocina i ge no ci da u Bo sni i Her ce go vi ni, uz pro na la zak ne ha ta, mo gao bi bi ti kažnjen na šest mjeseci zatvora. Maksimalna kazna za ovo djelo je pet godina. Za istu stvar oficir Armije BiH kojem bi se sudilo u našoj državi bi mogao za komandnu odgovornost biti osuden na 45 godina zatvora! Radi se o procesuiranju oficira po komandnoj odgovornosti za ratne zlocine u slucaju da po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.