INFOBIRO: Publikacije
Vašar, a ne sajam

DANI,

Tokom trajanja Sajma knjiga u Sarajevu, a posebno njegovih posljednjih dana, veliki broj izdavača i izlagača, kako onih iz BiH, tako i iz susjednih zemalja, uputio je brojne negativne kritike spram organizacije sajma. Uz to, ovogodišnji sajam je imao najmanje posjetilaca i značajan pad prometa. Ko je krivac?

Vašar, a ne sajam

Autori: ĐORĐE KRAJIŠNIK

Ovogodišnji, 25. po redu, Međunarodni sajam knjiga i učila u Sarajevu, po brojnim je parametrima, ali i prema svjedočenjima izlagača i izdavača, jedna od najlošijih knjižarskih manifestacija organizovanih u posljednjoj deceniji. Nekoliko veoma bitnih segmenata mjerljivosti sajamskog uspjeha nedvojbeno idu u prilog ovogodišnjoj negativnoj ocjeni cjelokupne sajamske ponude, ali i navode na potrebu da se o Sajmu knjiga kao značajnoj kulturnom manifestaciji razmisli i iz nešto drugačijeg ugla. Prij .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.