INFOBIRO: Publikacije
Reformom na fotelju

OSLOBOĐENJE,

Ako Federacija ima 142 ministra, koliko onda ima sekretarica, vozača, stručnih saradnika za sve i svašta, i još nebrojeno izmišljenih radnih mjesta?! Da li bi njih obuhvatila neka od preporuka angažovanih eksperata? Da li bi se neko sjetio sindikalaca koji na pregovore sa njima nadležnom vladom dolaze u najnovijim vozilima, dok im preduzeće, u kojem dane provode najčešće besposleni, grca u višemilionskim dugovima?

Reformom na fotelju

Autori: JELENA MILANOVIĆ

Još 2005. godine Venecijanska komisija Vijeća Evrope istakla je kako je sadašnji Ustav Bosne i Hercegovine neracionalan, nedjelotvoran i neodrživ. Komisija je zaključila da zbog sadašnjeg Ustava, koji predstavlja dio Dejtonskog sporazuma, BiH ne može da napreduje prema evropskim integracijama. Prioriteti su da bi ovlaštenja na državnom nivou trebala postati veća, ovlaštenja kantona smanjena ili da oni budu ukinuti, kao i da se političke i upravne strukture pojednostave. Osam godina kasnije, eksp .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.