INFOBIRO: Publikacije
  DO KRAJA JANUARA SVI SA HACCP STANDARDOM

OSLOBOĐENJE,

Sigurno ćemo osjetiti posljedice poplava na način da ćemo imati manjak domaće kvalitetne hrane, a vjerovatno malo više one iz uvoza, kazao je Raguž

DO KRAJA JANUARA SVI SA HACCP STANDARDOM

Autori: MINELA PAMUK

• Kakvi su standardi u proizvodnji hrane u BiH? Nekoliko je standarda koji su jako važni za prehrambenu proizvodnju. Prvenstveno je to HACCP standard, zatim nimalo manje važan ISO standard 2000, te ISS koji je standard njemačkih i francuskih trgovačkih lanaca, te standard koji traže trgovački lanci iz Velike Britanije. Na snagu je stupio novi zakon koji nalaže da svi poslovni subjekti, koji se bave proizvodnjom hrane, od 21. januara 2015. godine moraju imati implementiran HACCP sistem. Znači, sv .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.