INFOBIRO: Publikacije
U rukama delegata Doma naroda FBiH je sudbina 35.000 ljudi!

DNEVNI LIST,

Ako Dom naroda usvoji Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, s amandmanima koje je nedavno utvrdila Vlada FBiH, to će značiti da su delegati pristali na to da zatvore domaće kladionice, da su pristali da 5.500 građana Federacije ostane bez posla, da 3.000 zakupodavaca ostane bez mjesečnih primanja od kirija… odnosno pristaju na to da domaće tržište prepuste austrijskom Novomaticu – smatra Vukoja.

U rukama delegata Doma naroda FBiH je sudbina 35.000 ljudi!

Autori: J.S.

Glas za izmjene Zakon o igrama na sreću na način kako je to predložila Vlada FBiH, zapravo je glas za zatvaranje domaćih firmi i prepuštanje domaćeg tržišta igara na sreću austrijskoj kompaniji Novomatic. Glas protiv takvih izmjena ovog zakona jedini je profesionalni pa i ljudski čin koji može spriječiti pojedince iz vladajuće koalicije da se obogate prodajom domaćeg tržišta. Tvrdi ovo za Patriju Krešo Vukoja, direktor Premier kladionica. Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH će danas n .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.